Vrijblijvende offerteaanvraag
 
Akoestiek
 
Vochtonderzoek
 
Thermografisch onderzoek
 
Trillingsmetingen
Banner Vochtvursus Greten Raadgevende Ingenieurs
U bent hier: Home

Ventilatiehoeveelheid in de vingers

Ventilatielucht debietmeter

In het huidige Bouwbesluit worden eisen gesteld aan de luchtverversing van een verblijfsgebied, een verblijfsruimte, een toiletruimte en een badruimte. Er worden aparte eisen gesteld voor nieuwbouw en bestaande bouw. Bij de luchtverversing van een ruimte dient rekening gehouden te worden met de aanwezigheid, de plaats, de capaciteit en de regelbaarheid van de ventilatievoorzieningen. Daarnaast is de stromingsrichting van de ventilatielucht en de luchtkwaliteit in de ruimte van belang.
Lees meer...

Geluidisolatie berekenen van een constructie

Geluidisolatie van een constructie berekenen met Insul

De geluidisolatie van een wand of vloer kan bepaald worden met behulp van geluidmetingen, literatuurgegevens of leveranciersgegevens. De geluidisolatie van een wand of vloer kan ook worden berekend. Voor dit soort berekeningen maakt ons bureau reeds enige jaren gebruik van het softwarepakket Insul van Marshall Day Acoustics.

Insul wordt gebruikt om snel de geluidisolatie van nieuwe materialen en systemen te evalueren of om de effecten van bouwkundige veranderingen aan een bestaande constructie te onderzoeken.
Lees meer...

Akoestisch ontwerp foyer hotel Middelburg

Goede spraakverstaanbaarheid in de foyer van een hotel

Bij de realisatie van de foyer van het nieuwe Van der Valk hotel te Middelburg kreeg ons kantoor de volgende vraag gesteld: maak een akoestisch ontwerp waarbij alle afwerkingen een modern strak uiterlijk hebben, met als akoestische randvoorwaarde dat er sprake is van een goede spraakverstaanbaarheid.

Bezoekers moeten tevens het gevoel hebben dat zij in een hal staan met een fors volume. Niemand wil een moderne ontvangsthal met de akoestiek van een slaapkamer.
Lees meer...

Welkom op onze vernieuwde website!

Nieuw
Met trots presenteert Greten Raadgevende Ingenieurs haar nieuwe website. Een meer eigentijds uiterlijk, inhoudelijk sterk uitgebreid en voor u als bezoeker een stuk gebruiksvriendelijker. We vonden dat het tijd was om onze uitgebreide vakkennis beter te omschrijven. Akoestiek, trillingen, bouwfysica en luchtkwaliteit zijn immers geen eenvoudige en alledaagse begrippen.

Wilt u meer weten over ons bedrijf, bekijk dan ons bedrijfsprofiel. Onze werkwijze vindt u hier.

 

Kijk rustig rond op onze nieuwe website. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt hiervoor gebruik maken van ons contactformulier. Telefonisch zijn we tijdens kantooruren bereikbaar op 0165 56 52 58. 

Pagina 2 van 2

Wij maken gebruik van cookies voor Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.

Ik accepteer deze cookies