U bent hier: Actualiteiten scheidingspijl Greten nieuws scheidingspijl Akoestisch ontwerp foyer hotel Middelburg

Akoestisch ontwerp foyer hotel Middelburg

Goede spraakverstaanbaarheid in de foyer van een hotel

Bij de realisatie van de foyer van het nieuwe Van der Valk hotel te Middelburg kreeg ons kantoor de volgende vraag gesteld: maak een akoestisch ontwerp waarbij alle afwerkingen een modern strak uiterlijk hebben, met als akoestische randvoorwaarde dat er sprake is van een goede spraakverstaanbaarheid.

Bezoekers moeten tevens het gevoel hebben dat zij in een hal staan met een fors volume. Niemand wil een moderne ontvangsthal met de akoestiek van een slaapkamer.

Ná intensief overleg met alle betrokken partijen en het uitvoeren van diverse akoestische berekeningen is door ons een akoestisch ontwerp voorgesteld dat uiteindelijk is gerealiseerd. De hal is onder meer voorzien van een naadloos akoestisch plafond (tip: klik op de foto).

De reacties zijn positief: de ruimte heeft een goede spraakverstaanbaarheid en klinkt ruimtelijk zonder teveel hinderlijke galm.

Aan dit artikel gerelateerd vakgebied: zaal- en ruimteakoestiek.
 

Wij maken gebruik van cookies voor Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.

Ik accepteer deze cookies