U bent hier: Hoofdvakgebieden scheidingspijl Bouwfysica

Bouwfysica

Afdrukken
Bouwfysica neemt voor allen die bij de woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie betrokken zijn een steeds belangrijker plaats in. De hoofdonderwerpen van de bouwfysica zijn warmte, vocht, geluid en licht in de gebouwde omgeving. Integrale kennis van deze onderwerpen resulteert in "maatadvieswerk". Bijvoorbeeld bij het adviseren van akoestische beglazing voor woningen naast een drukke verkeersweg wordt ook naar de thermische eigenschappen van het glas gekeken.

Tot de bouwfysica behoren de volgende aandachtgebieden:


EP-berekeningen (Energie-Prestatie) behoren ook tot de bouwfysica en zijn voor velen een invuloefening. Bij de steeds strengere eisen wordt het echter steeds moeilijker om aan de norm te kunnen voldoen. Indien de EP niet gehaald wordt zijn er extra isolatie-maatregelen nodig. Deze zijn kostbaar. Greten Raadgevende Ingenieurs doet hiervoor optimalisatie studies waarbij de vraag wordt beantwoord: hoe kan een bouwer met een zo gering mogelijke extra investering en op bouwfysisch verantwoorde wijze aan de eisen voldoen?
 

Wij maken gebruik van cookies voor Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.

Ik accepteer deze cookies