U bent hier: Producten scheidingspijl Praktijk toepassingen scheidingspijl Kunsthoofd opnames

Kunsthoofd opnames

Afdrukken
Greten Raadgevende Ingenieurs beschikt over een set van miniatuur microfoons die rechtstreeks in de oren van een waarnemer kunnen worden geplaatst. Ná registratie met een digitale recorder en het terugluisteren via een koptelefoon kunnen signalen op dezelfde wijze worden afgeluisterd zoals ze oorspronkelijk zijn waargenomen (met de oren van de persoon die de microfoontjes droeg).

Bij live muziek die op deze manier is opgenomen is het dus mogelijk dat de luisteraar bij weergave ná opname weer terug in de ruimte wordt geplaatst en de muziek met eigen oren herbeluisterd.

Een kunsthoofd

Een kunsthoofd


Als voorbeeld kunt u hieronder het nummer Drinks are on the house van het Mariëlla Tirotto Quintet besluisteren. De track start met een binaurale opname in hotel New York (Kop van Zuid te Rotterdam). Deze binaurale opname van typische kroeggeluiden gaat geleidelijk over in een stereo studio opname met een jazz trio en zangeres. Het ruimtelijke effect is het duidelijkst waarneembaar indien u gebruik maakt van een gesloten koptelefoon.


 

Wij maken gebruik van cookies voor Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.

Ik accepteer deze cookies