U bent hier: Hoofdvakgebieden scheidingspijl Labview

Labview

Afdrukken
Labview is een hardware / software systeem met vrijwel onbeperkte mogelijkheden om signalen (geluid, trillingen, temperatuur enz.) te registreren, te analyseren, op te slaan en te bewerken.

Dataacquisitie met Labview

Dataacquisitie met Labview


Greten Raadgevende Ingenieurs heeft een aantal Labview applicaties in eigen beheer ontwikkeld, zoals:

  • Een meetsysteem voor laagfrequent geluid. Een analyse- en registratie systeem voor de gelijktijdige opname en bewerking van signalen afkomstig van een 3D trillingsopnemer en een geluidniveaumeter. Dit systeem is toegepast bij het beantwoorden van de vraag of en in hoeverre een nabijgelegen pompinstallatie verantwoordelijk was voor klachten met betrekking tot een "laagfrequente brom" in een woning.
  • Een piekenteller. Een applicatie die het aantal pieken telt in een opgenomen signaal. Dit systeem is toegepast bij het automatisch tellen van het aantal blaffen in een hondenpension. In een akoestisch onderzoek is dit aantal een belangrijke grootheid. Met behulp van de piekenteller werd aangetoond dat het aantal blaffen veel geringer was dan een vaak gehanteerd kengetal voor dat specifieke hondenras.
  • Een meetsysteem voor hand-arm trillingen en lichaamstrillingen. Dit systeem registreert hand-arm trillingen en lichaamstrillingen op een werkplek in het kader van de ARBO wetgeving.

4-kanaals USB dataacquisitie apparaat

4-kanaals USB dataacquisitie apparaat


Greten Raadgevende Ingenieurs is tot de aanschaf van Labview en de ontwikkeling van applicaties overgegaan omdat de "gangbare" geluid- en trillingsmeters onvoldoende tegemoetkomen aan de uitgebreide wensen van de akoestisch adviseurs. Wensen bijvoorbeeld met betrekking tot het aantal kanalen, de bewerkingsmogelijkheden, etc..
 

Wij maken gebruik van cookies voor Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.

Ik accepteer deze cookies