U bent hier: Hoofdvakgebieden scheidingspijl Trillingsmetingen

Trillingsmetingen

Afdrukken
Op het gebied van trillingsmetingen zijn wij in de volgende vakgebieden gespecialiseerd:

 • Arbo onderzoek trillingen op de werplek
  Advies, trillingsmetingen en akoestische onderzoeken met betrekking tot lichaams- en hand-arm trillingen op de werkplek. Deze trillingsmetingen worden uitgevoerd conform de ISO normen 2631 en 5349.
 • Diagnostisch trillingsonderzoek in de gebouwde omgeving
  Soms is het noodzakelijk om de geluidoverdracht tussen twee ruimten exact te achterhalen. Komt het geluid in een ruimte bijvoorbeeld via het plafond, via de vloer, via de wanden of een combinatie van deze constructie onderdelen? Om deze vragen te beantwoorden wordt een diagnostisch trillingsonderzoek uitgevoerd.
 • Trillingshinder voor personen in gebouwen
  Meten en beoordelen van het optreden van mogelijke hinder voor personen in gebouwen ten gevolge van trillingen. Deze trillingen kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door weg- en/of railverkeer, heien of andere bouwactiviteiten. Dit soort trillingsonderzoeken worden uitgevoerd conform de SBR meet- en beoordelingsrichtlijn deel B.
 • Advisering op het gebied van het trillingsvrij opstellen van machines
  Het kan voorkomen dat apparatuur en machines trillingshinder veroorzaken in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan hinder ten gevolge van luchtbehandelinginstallaties, warmtepompen, industriële apparatuur, etc.. Om dergelijke problemen op te lossen kunnen we berekenen en adviseren hoe en op welke wijze dergelijke apparatuur het beste kan worden opgesteld.
 • Schade aan gebouwen ten gevolge van trillingen
  Meten en beoordelen van het optreden van mogelijke schade aan gebouwen ten gevolge van trillingen. Deze trillingen kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door heien of andere bouwactiviteiten. Dit soort trillingsonderzoeken worden uitgevoerd conform de SBR meet- en beoordelingsrichtlijn deel A.
 • Optreden van mogelijke storingen aan apparatuur ten gevolge van trillingen
  Meten en beoordelen van het optreden van mogelijke storingen aan apparatuur ten gevolge van trillingen. Bij gevoelige apparatuur kan gedacht worden aan computersystemen, weegschalen en optisch precisiegereedschap. Dit soort trillingsonderzoeken worden uitgevoerd conform de SBR meet- en beoordelingsrichtlijn deel C.
 

Wij maken gebruik van cookies voor Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.

Ik accepteer deze cookies