U bent hier: Actualiteiten scheidingspijl Greten nieuws scheidingspijl Lees hier meer over onze nieuwe vochtcursus

Lees hier meer over onze nieuwe vochtcursus

Nieuw
U kent het wel: schimmels in de badkamer, condens op de ramen en vochtschade aan kozijnen. Typische voorbeelden van vochtgerelateerde problemen. Hoe kom je er aan? Maar belangrijker nog: hoe kom je er definitief van af? Vooral deze laatste vraag krijgen onze bouwfysische adviseurs steeds vaker te horen. Een veelgehoorde opmerking is bijvoorbeeld: "we hebben al zo veel geprobeerd, maar steeds komt die vervelende schimmel weer terug". Esthetische lapmiddelen werken vaak maar even. De beste manier om vochtproblemen aan te pakken is het vinden van de oorzaak. Het vaststellen van de juiste oorzaak blijkt in de praktijk echter toch lastiger dan gedacht. Enige kennis en ervaring op het gebied van vochtproblemen is dan echt noodzakelijk.

Onze vochtcursus is bedoeld om het ontstaan van vochtproblemen beter te begrijpen, zodat de juiste maatregelen getroffen kunnen worden. De cursus is opgezet voor mensen die in hun dagelijkse werk geconfronteerd worden met vochtgerelateerde problemen, maar is uiteraard ook geschikt voor woningeigenaren.

Cursusfolder

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is het leren vaststellen van de oorzaak van veel voorkomende vocht-, ventilatie- en luchtkwaliteitsproblemen in woningen en kantoren. Tevens maken de cursisten kennis met de mogelijke maatregelen om vochtproblemen op te lossen.

Condensvorming op beglazing

Condensvorming op beglazing


Inhoud van de cursus

De cursus bevat de volgende onderdelen:

  • De begrippen temperatuur, relatieve vochtigheid, vochtgehalte, klimaatklasse, CO2-gehalte en ventilatie hoeveelheid;
  • Het meten van temperatuur, relatieve vochtigheid, ventilatie hoeveelheden en het CO2-gehalte;
  • Herkenning van veel voorkomende vocht-, ventilatie- en luchtkwaliteitsproblemen, zoals optrekkend vocht, condensatie, koudebruggen en onvoldoende ventilatie;
  • Kennismaking met onderzoeksmethoden om snel de oorzaak van problemen vast te stellen;
  • De invloed van bewonersgedrag op vocht, ventilatie- en luchtkwaliteit; Maatregelen om vochtgerelateerde problemen op te lossen;
  • Het behandelen en uitwerken van een aantal praktijkvoorbeelden.

Doelgroep van de cursus

De cursus is bedoeld voor mensen die in hun dagelijkse werk geconfronteerd worden met vochtgerelateerde problemen, maar is uiteraard ook geschikt voor woningeigenaren.

Optrekkend vocht in de garage van een woning

Optrekkend vocht in de garage van een woning


Opzet van de cursus

Een cursusdag is opgesplitst in 2 gedeelten. In de ochtend zal de nadruk liggen op theorie en achtergronden. In de middag zullen de cursisten zelf metingen uitvoeren en voorbeelden uit de praktijk oplossen. Elke cursist krijgt voor de aanvang van de cursus een syllabus uitgereikt waarin het lesmateriaal is opgenomen.

Na afloop krijgt elke cursist een certificaat.

Docenten: ir. Heins Greten en ir. Ferdi Adriaensen

Heins Greten en Ferdi Adriaensen zijn beiden ervaren bouwfysici en specialisten op het gebied van het analyseren en oplossen van vocht- en ventilatiegerelateerde problemen. Als docenten zorgen beiden voor een goede balans tussen theorie en praktijk.

Locatie en cursusduur

De cursus duurt 2 dagen van 09.30 tot 16.30 (lunch inbegrepen) en wordt gegeven op het kantoor van Greten Raadgevende Ingenieurs gelegen aan het Stationsplein 13D te Roosendaal. In de directe omgeving van het kantoor zijn twee grote parkeerplaatsen. De grootste parkeerplaats is het P+R-terrein aan het Stationsplein. Als alternatieve parkeerplaats kan gebruik worden gemaakt van het P+R-terrein aan de Stationsstraat.

Schimmel in de hoek van een slaapkamer

Schimmel in de hoek van een slaapkamer


Kosten cursus

De cursus wordt gegeven aan groepen van 4 tot 7 personen. De kosten voor de cursus bedragen €460,- per persoon exclusief BTW en inclusief lesmateriaal, koffie / thee en lunch.

Houtrot van een kozijn

Houtrot van een kozijn


Aanmelding cursus

Voor aanmeldingen voor de cursus of eventuele vragen kunt u contact opnemen met ir. Heins Greten of ir. Ferdi Adriaensen, telefoon: 0165 – 56 52 58 of per e-mail: info@greten.nl.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van ons contactformulier.
 

Wij maken gebruik van cookies voor Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. Meer weten? Bekijk onze privacyverklaring.

Ik accepteer deze cookies